Zzp-ontzorging

Door de Wet DBA komt er veel meer administratieve rompslomp en risico’s bij kijken om zzp’ers in te zetten. Er is meer weerstand onder de opdrachtgevers en intermediairs. Online-People neemt deze weerstand weg door zowel zzp’ers als de intermediair (whitelabel) te faciliteren met de zzp-module. Deze zzp-module neemt administratieve rompslomp weg bij alle partijen, zodat u weer zonder zorgen zzp’ers kan inzetten.

De zzp-module; wat is dat dan?

Met de zzp-module worden er aan de hand van geaccordeerde urenbriefjes uit online@me (ons online urensysteem) automatisch facturen gegenereerd, voor de zzp’er, en opdrachtgever(s). De facturen voldoen, doordat ze automatisch gegeneerd worden, aan de wettelijke vereisten van een factuur.

Tevens ontvangt het whitelabel (de intermediair) per periode een margefactuur.

Wat is de rol van Online-People?

Er zijn twee manieren waarop Online-People de whitelabels, zzp’ers en hun opdrachtgevers kan faciliteren. Enerzijds als bemiddelaar en anderzijds door middel van tussenkomst.

Tussenkomst

Online-People doet met name aan tussenkomst. Dit houdt in dat het whitelabel een overeenkomst van opdracht aangaat met enerzijds de zzp’er, anderzijds met de opdrachtgever. De zzp’er gaat dus geen overeenkomst rechtstreeks met de opdrachtgever aan.

Bemiddeling
Bij bemiddeling bemiddelt de intermediair tussen de zzp’er en de opdrachtgever, waarbij de zzp’er en de opdrachtgever onderling wel een overeenkomst aangaan. Het whitelabel gaat een overeenkomst aan met de zzp’er en de opdrachtgever. Online-People kan eventueel ook een modelovereenkomst aanleveren. Online-People verzorgt vervolgens de backoffice voor het whitelabel.

Aan de hand van de urenregistratie maakt Online-People een factuur op voor de zzp’er en voldoet de factuur aan de zzp’er. Op basis van de urenregistratie van de zzp’er wordt er ook een factuur opgesteld voor de opdrachtgever. Elke periode wordt er door Online-People ook een margefactuur opgesteld voor het whitelabel. Op deze manier kunnen zowel de zzp’er als de opdrachtgever en het whitelabel zich focussen op hetgeen waar ze goed in zijn en richt Online-People zich op de backoffice.

De voordelen van de zzp-module

De zzp-module kent diverse voordelen en neemt naast de administratieve rompslomp ook de juridische risico’s weg bij zowel de zpp’ers als de intermediair. Benieuwd welke voordelen voor u gelden?

Voordelen voor de zzp’er

  • De zzp’er hoeft zelf geen facturen meer te maken. Deze genereert Online-people aan de hand van de urenbriefjes in Online@me.
  • Online-people kan de zzp’er voorfinancieren, waardoor zij ook een betalingstermijn van 14 dagen kunnen hanteren richting de opdrachtgever in plaats van de gebruikelijke 30 dagen (of langer).

Voordelen voor de opdrachtgever

  • Omdat de opdrachtgever geen juridisch partij is in de constructie, betekent dit risicovermindering voor de opdrachtgever.
  • De opdrachtgever ontvangt alleen de factuur en hoeft geen zorg te dragen voor het contractbeheer en andere (administratieve) werkzaamheden die daarmee samenhangen.

Voordelen voor het whitelabel

  • Online-people kan een modelovereenkomst aanleveren tussen het whitelabel en de zzp’er.
  • Aan de hand van de systemen van Online-people kan het whitelabel monitoren op de naleving van de wet DBA.
  • Online-people verzorgt de backoffice, waaronder de verschillende systemen en de facturatie en betaling van de facturen.

Meer weten over de vele mogelijkheden van zzp-module? Neem dan telefonisch contact met ons op via 085-0719199, per mail via info@online-people.nl of vul het formulier in. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.